Mustafa Kayabek, 25 Ağustos 1931 tarihinde Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde doğdu. Türk şair ve yazar olarak Türk Edebiyatında son derece önemli bir yere sahip olan yazar; 1942 yılında İstanbul’a gelerek burada Beşiktaş Ortaokulu ve Beyoğlu Erkek Lisesi’nde öğrenim görmüştür.Mustafa Kayabek; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji bölümünde öğrenim görmüş; uzun yıllar antikacılık mesleği ile uğraşmaya devam etmiştir. Evli 3 çocuk babası olan Kayabek mesleki kariyeri boyunca bilim ve kültür mozolesi pek çok eser ve düşünce yazılarına imza atmıştır. Ünlü fikir ve düşünce yazarı Kayabek aynı zamanda Hüseyin Nihal Atsız’ın dava arkadaşlarından birisi olarak edebiyat tarihin seçkin simalarındandır. Ötüken dergisinde bir dönem yazı işleri müdürlüğü yapmıştır.
Tanınılırlığı Ve Türkçülük Sevdası
Türkçülük harekâtının önde gelen bir yazarı olarak adı pek fazla duyulmasa da ünü, kariyeri ve öz geçmişi okudukça hayranlık bırakacak düzeyde başarı ve zengin içerikle doludur. Mustafa Kayabek adını tanımamanın açıklaması o kadar önemli değildir çünkü; Türk olmak, b8u akımı savunmak ve Türkçülük Esasları ile yoğrulmak için kişisel olarak değil ,Türk’ün milli bilinç şuuru oluşturan öz adını toplumca yaşamak duyumsamak gerekir. Mustafa Kayabek’in uçmağa varışından sonraki iki yıl zarfında hazırladığı biyografi onun Türkçülük geleneği ve düşünce temelli yapıtlarının ne denli ilmi boyutunun olduğunu adeta kanıtlamaktadır.Serkan Akgöz özellikle Mustafa Kayabek biyografisini kaleme alırken; Adsız Kahraman Mustafa Kayabek adlı eseri ile ; Kayabek’in milli bilinç ve Türklük ruhu uğruna çektiği cefa dolu yılları anlatmıştır.Cezaevi yılları,Kayabek Antika hakkında bilgiler, Hakkında Yazılar veekler de Kayabek biyografisini adeta gözler önüne serilmektedir.

Mustafa Kayabek pek çok şiir ve düşünce yazısı kalem almıştır. En bilineni Benim İki Bayrağım Var adlı şiiri olup; bu şiiri merhum Rauf Denktaş’ı kendi ağzından seslendirdiği bilinmektedir. Mustafa Kayabek hayatı boyuncu Türkçülük çatısı altında hizmet veren bu uğurda talihsiz bir şekilde hapse giren ender şair ve yazarlardandır. Mustafa Kayabek hapis yıllarında bile devletine küsmemiş; tarihte, memleket özlemi ve milli bilinç zenginliği ve hazinesi giderek değer kazanan bir şair olarak kalmıştır. Aynı zamanda ‘’Türkçülük’’ onun için hayattaki aldığı nefes yaşamının en odak noktasında yer alan düşünce akımlarının en nadide olanıdır. 9 Ağustos ‘da İstanbul’da vefat etmiştir. Zincirlikuyu Camii’nde öğle vakti kılınan namazın akabinde Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilen Mustafa Kayabek; ölümüyle çoğu kişiyi adeta yasa boğmuştur.